Har du tänkt sätta igång med en Diamond Painting tavla bara för att märka att det saknas lim på delar av den? Ibland fastnar limmet i skyddsplasten och då kan man oftast sätta tillbaka plasten och trycka till. Då fastnar limmet på väven igen om man har tur. I de fall som limmet är borta och inte sitter på plasten så har jag några tips nedan. Om du har något bra tips dela gärna med dig i en kommentar.

Nagellack

Detta tips lämpar sig om du inte har ett så stort område som saknar lim. Du kan måla ett tunt lager med genomskinligt nagellack på väven för att få diamanterna att fästa. Tänk på att inte måla ett för tjockt lager för då hamnar diamanterna i olika höjd. Vilket inte kommer att se snyggt ut när din tavla är färdig.

Lim

Man kan även använda sig av olika lim. Ett som blir genomskinligt när det torkar bör vara det bästa. Se bara till att inte ha på för mycket så att diamanten hamnar högre upp än de andra. Det går även att använda sig av lim för lösnaglar samt limstift.

Dubbelhäftande tejp

Har du ett stort område där limmet är borta kan du använda en tunn dubbelhäftande tejp. Det är viktigt att den är tunn så att diamanterna inte hamnar för högt upp gentemot de andra. Annars kommer tavlan inte se särskilt snygg ut när den är färdig.