Har du beställt ett Diamond Painting kit och sedan när du ska börja med inventeringen inser att det finns ingen symbolkarta? Du behöver inte vara orolig det finns en enkel förklaring till detta.

Spara på miljön

Säljarna vill spara in på miljön genom att inte skicka med ett separat papper. De trycker symbolkartan direkt på sidan av väven i stället. Vilket jag tycker fungerar lika bra, det är också bra att de tänker på miljön. Symbolkartan använder man ju endast då man inventerar samt jobbar med sitt projekt, när det är klart kastas den nästan alltid. Så då känns det ganska onödigt att få den på ett papper när de ändå kan trycka den på väven.

Packar enligt vikt

I ett försök att vara mer noggranna med hur många diamanter de skickar med har säljarna börjat väga diamanterna. Så om du får med diamanter som ligger i zip-påsar i stället för de ”vanliga” påsarna behöver du inte vara orolig. De är troligtvis uppmärkta med DMC-nummer och ungefär hur många diamanter som finns i dem.

Inventering

Du kommer fortfarande kunna inventera så att du har fått med allting även om du inte får med en separat symbolkarta. Eftersom symbolkartan är tryckt på väven så är det där det står hur många diamanter som behövs av varje färg. Väven är rullad så att du kan se symbolkartan på den utan att behöva packa upp den.

Det står på symbolkartan hur många diamanter som behövs av varje färg. På påsarna står det hur många de faktiskt skickat så inventeringen kan fortfarande göras. Enklast är att lägga påsarna i DMC-nummer ordning och kontrollera att de alla finns. Du bör också se till så att alla zip-påsarna är stängda. Om någon skulle vara öppen kan det vara färre diamanter i den än vad som står. Du kan därefter kontrollera att antalet diamanter som står på påsen verkar stämma med hur många som står att det behövs.