Diamond Dotz är en utländsk webbutik som säljer Diamond Painting tavlor och tillbehör. Det som gör Diamond Dotz lite speciella är att de använder inte DMC-nummer till sin färger utan har sin egna färgnumrering. Så om du gör en Diamond Dotz tavla så kan du spara diamanterna och använda dem till andra Diamond Dotz tavlor men inte till en tavla som har DMC nummer.

Bild på tavlan med diamanter

Något jag gillar med deras hemsida är att alla tavlor finns det en bild på som visar hur den ser ut när den är klar. Du kan se hur mycket av tavlan som täcks av diamanter och det står hur många diamanter som behövs. Det står också vilken nivå som tavlan är lämplig för. Om den är till en nybörjare eller till en som gjort flera tavlor och kan klara av en mer avancerad. Utöver tavlor så har de också kuddar, något som jag inte sett någon annan butik sälja. Kuddarna är enbart för dekoration eftersom risken finns att diamanterna släpper annars. Men jag tycker ändå det är en rolig sak.

Pris, frakt & leveranstid

Alla deras tavlor och liknande har de rättighet för och det syns på priset. Jag tycker det är hyfsat höga priser, men då får man tänka på att den som gjort tavlan faktiskt får betalt för sin konst. Du kan välja mellan standard leverans och express leverans. Standard leverans tar 7-12 dagar, medan express tar 1-3 dagar. Standard leverans kostar 3.90€ medan express kostar 7.90€. Men handlar du över 40€ så är det fri frakt om du väljer standard leverans. Enligt deras hemsida så lägger de på 19% på priset till de som bor inom EU för att täcka upp moms. Exakt hur detta går till och hur det hanteras när varan kommer till Sverige vet jag dock inte.

Du hittar webbutiken här: Diamond Dotz.