Craft Buddy är ett företag som säljer produkter inom kategorierna DIY Arts, Craft & Hobby Kits (gör det själv, hantverk & hobby kit), Cardmaking and Papercrafting (korttillverkning och pappershantverk) och Mixed Media Crafts (tillverka saker av olika material). I den första kategorin så har du Diamond Paintings. Craft Buddy säljer sina Diamond Paintings under namnet Crystal Card & Art Kits.

Monterade i träram och licensierade

Det som skiljer dem mest från andra företag är att alla Crystal Art kit kommer färdig monterade på träramar. Något som är väldigt smidigt för då slipper man själv försöka hitta en ram. Alla motiv som de säljer är licensierade och de betalar konstnärerna för deras verk. Jag misstänker att det är detta i kombination med att de är färdig monterade som gör att priserna är något högre än andra butiker.

Leveranstid

Craft Buddy har sitt lager i Storbritannien och de har som mål att skicka ordrar inom 1-2 dagar från det att de fått ordern. Inom Storbritannien så kan man få paketet så snabbt som 2-3 dagar. Vi i resten av Europa får vänta något och kan räkna med att få ordern inom 5-7 dagar. Om du beställer eget motiv får du däremot räkna med att det kan ta 2-4 veckor. Då det ska tillverkas i Kina och sedan skickas.

Frakt och moms

Fraktkostnaden beror på hur mycket du handlar för. Om du handlar till ett värde upp till 19.99£ så kostar frakten 2.99£. Mellan 19.99-34.99£ så hamnar du på 9.99£ och handlar du för över 34.99£ så är det fri frakt. Då Storbritannien har gått ur EU kommer vi i Sverige efter 31 december 2020 att behöva betala moms på varor köpta därifrån. Tullavgifter håller man fortfarande på att förhandla om så där vet jag ännu inte hur det blir. Det är ändå värt att ha i åtanke när man beställer saker.

Du hittar webbutiken här: Crystal Card Kit.