Ibland upptäcker man att det är bubblor i limmet på väven när man fått sitt Diamond Painting kit. I dessa fall så brukar inte diamanterna stanna kvar när man sätter fast dem. De kan sitta fast ett tag men reser sig sedan upp igen. Något som gör att det inte ser snyggt ut när man satt fast alla diamanterna. Man kan med ett enkelt knep bli av med bubblorna.

Gör hål i bubblor med en kniv

Det man gör är att ta en vass kniv och skära försiktigt i bubblan i limmet. Självklart måste man lyfta på skyddsplast för att komma åt limmet. När man gjort några skåror i limmet så tar man och sätter tillbaka skyddsplasten. Dra sedan med handen på väven, med skyddsplast på, på en plan yta för att göra så att luften försvinner ur bubblan. När luften är ute ur bubblan går det bra att sätta på diamanter utan att de lyfter upp från väven.

bubblor
Med en kniv kan man försiktigt skära hål i bubblorna i limmet.

När man skär i väven måste man vara väldigt försiktig så att man inte skär för djupt och gör ett hål i väven. Ta därför inte i för mycket utan endast tryck ned spetsen av kniven lite grann och känn dig för. Det är bättre att du inte får hål i bubblan på första försöket än att det blir ett hål i väven.

Stick hål i bubblor med en nål

Vågar du inte använda en kniv, eller om du inte har någon bra att använda. Så kan du i stället använda dig av en nål för att göra hål i bubblorna. Tänk på att inte sticka för djupt så det blir hål i väven. Sedan gör du på samma sätt som om du använt en kniv. Du sätter tillbaka skyddsplasten på tavlan. Sedan drar du med handen på väven, med skyddsplast på, på en plan yta för att göra så att luften försvinner ur bubblan.