Här hittar du 6 Diamond Painting tips som hjälper dig att ta ditt Diamond Paintande till nästa nivå. Har du något tips som inte står med så skriv gärna en kommentar och dela med dig.

Töm pennan på vax ibland

Rensa änden på din Diamond Painting penna i mellan åt. Det är inte bara diamanten som fastnar i vaxet utan även hår, och annat smuts som gör att fäst förmågan blir sämre. Om du råkat ut för dåliga diamanter med mycket krossade diamantbitar så fastnar även de i vaxet.

Raka kanter med linjal

Om du vill få raka och fina kanter på din Diamond Painting tavla så kan du använda en linjal. Lägg den på kanten intill symbolerna, och placera sedan symbolerna så kommer du att få raka kanter. Klistret på sidorna om tavlan gör att linjalen ligger kvar och inte glider runt. Om du är vid ett hörn så kan du använda två linjaler.

Trasiga och tappade diamanter

Ha en behållare där du lägger trasiga diamanter och en annan behållare där du lägger diamanter som du tappar på golvet, eller kanske hittar på lite olika platser. Detta gör att du kan kasta de diamanter som är trasiga, och de som är hela kan du använda till det du känner för.

Vax mellan diamanterna

Har du fått vax mellan diamanterna? Går det inte tillbaka i pennan när du petar med den? Då kan du använda en tandpetare för att får bort det.

6 diamond painting tips
Tandpetare som du kan använda för att peta bort vax.

Ändra färger på tavlan

Är du inte nöjd med hur tavlan ser ut när den blev klar? Några färger som inte blev helt rätt? Då är det bara att byta ut dem till färger som du tycker passa bättre och som du har hemma. En pincett kan användas för att peta bort diamanterna från väven.

Papper i limmet

Lagt ett papper i limmet på din tavla? Var inte orolig med våtservetter (baby wipes) så kan du torka bort pappret. När limmet väl torkat igen så är det bara att sätta fast diamanterna.

6 diamond painting tips
Våtservetter (baby wipes) kan användas för att torka bort papper som fastnat i limmet på en Diamond Painting.