Har du någon gång velat ta med din Diamond Painting tavla när du åkt bort men inte vetat hur du ska frakta den? Här hittar du 4 sätt att frakta din tavla när du vill ha den med dig. Vilket sätt tycker du verkar bäst? Lämna en kommentar nedan och dela med dig av din erfarenhet.

Skiss och portfolio väskor

Skiss och portfolio väskor är tänkta att ha skisser i, men de fungerar lita bra att ha väven till en Diamond Painting tavla i. De finns i lite olika storlekar så förhoppningsvis finns det någon som passar den tavla du jobbar på. Du kan hitta skiss och portfolio väskor hos Kristinas Scrapbooking eller hos Clas Ohlson.

skissväska
En skissväska som du kan frakta Diamond Painting tavlor i.

Ritningstub/Papptub

Vill du använda något som inte tar upp mycket plats är en ritningstub en bra idé. Du rullar helt enkelt ihop din tavla med diamanterna utåt och stoppar ned dem i röret. De flesta rör har ett snöre så du enkelt kan bära det med dig. Du kan hitta ritningstuber hos Mattonbutiken eller hos Panduro. Jag har läst att en del har hittat papptuber hos Ö&B men jag har inte hittat något på Internet om det. Så det kan vara så att dessa enbart säljs i utvalda fysiska butiker.

4 sätt att frakta din tavla
Ritningstub är något som kan användas för att frakta Diamond Painting tavlor.

Pusselmatta

Om du någon gång lagt pussel så kanske du har hört talas om pusselmattor. Det är en matta som du lägger pusslet på och sedan rullar du ihop det på röret. Dessa kan man även använda till sin Diamond Painting väv. De finns i lite olika storlekar, så du bör kunna hitta en som passar dina tavlor. Du kan hitta pusselmattor hos Jula eller hos Spelexperten.

4 sätt att frakta din tavla
En pusselmatta som man kan frakta Diamond painting tavlor i.

Kartong

Om du har lite mer plats och inte behöver göra tavlan mindre kan du alltid sätta fast den på en bit kartong på varje sida. Då är den skyddad mot omgivningen men kanske inte är den smidigaste att ta med sig.

Diamanterna då?

Nu har du fått tips på 4 sätt att frakta din tavla, men hur gör du med diamanterna kanske du frågar dig. Du kan hitta tips på förvaring för dina diamanter här: 3 förvaringslådor för Diamond Painting.